Fojnica, 71270
Bakovići 38
030/803-198
info@zavod-bakovici.ba
Online 24/7
Nazovite nas

SPORTSKO-REKREATIVNE AKTIVNOSTI.

Sportska rekreacija koristi sport i tjelesnu aktivnost u svrhu zadovoljavanja potrebe za kretanjem i tjelesnom aktivnošću. U tom smislu omogućene su slijedeće aktivnosti: Vježbanje na spravama, Grupne vježbe, Turniri u stolnom tenisu, pikadu, bilijaru i šahu, Učešće na različitim natjecanjima u organizaciji Specijalne olimpijade (kuglanje, atletika, plivanje, košarka, nogomet),

Klub specijalnih sportova Bakovići Na temeljima sportsko rekreativnih aktivnosti 1997.g. izrastao je i Klub specijalnih sportova «Bakovići». Rad Kluba obuhvata i organizirani sportsko-rekreativni rad sa korisnicima ali je otvoren i za uključivanje osoba sa invaliditetom iz lokalne zajednice.

Od svog osnutka do danas klub je učestvovao na nekoliko natjecanja u Europi i svijetu, a najviše na području Bosne i Hercegovine. Također je uključen u rad specijalne olimpijade Bosne i Hercegovine, i Asocijacija Unified Sport u B i H, a i sam je bio organizator nekoliko državnih natjecanja u košarci koja se od strane svih učesnika ocijenjena kao najbolja organizirana natjecanja. Klub nema svoju sportsku dvoranu ali svoje aktivnost provodi na postojećim kapacitetima Zavoda.

U vlasništvu KSS je i planinska kuća na planini Vranici koja je još uvijek u izgradnji i nije spremna za korištenje.

home