Fojnica, 71270
Bakovići 38
030/803-198
info@zavod-bakovici.ba
Online 24/7
Nazovite nas
home
Odsjek za sportsku rekreaciju

Kratka priča o odsjeku za sportsku rekreaciju.

Sportska rekreacija se provodi kroz individualne i grupne tjelovježbe, šetnje u prirodu, odlaske na razna takmičenja u raznim sportovima lokalnog karaktera, kao i odlazak na određene manifestacije i učešća na natjecanjima sukladno planu Specijalne Olimpijade BiH.

Kroz ovaj segment planira se promicanje zdravog načina života, stvaranje pozitivnih životnih navika i kvalitetno provođenje slobodnog vremena.

Grupni rad:

-Zimovanje, ljetovanje, odlasci na bazen (otvoreni i zatvoreni), izleti, pješaćenja, planinarenje u suradnji sa Planinskim društvom
-Obilježavanje važnih datuma kao npr. Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, Međunarodni dan zdravlja, Dan planete zemlje, Dan sporta i sl.
-Turniri stolnog tenisa, bilijara, šaha, igre prilagođene osobama sa invaliditetom povodom dana Zavoda
-Zajednički rad na održavanju dvorišta Zavoda i zajednički radovi na Ekonomiji Zavoda
-Učestvovanje (pomoć pri realizaciji) u obilježavanju raznih proslava koje organiziraju ostale službe i radionice
-Mogućnost učestvovanja u sportsko-rekreativnim aktivnostima imaju također i korisnici koji stanuju u lokalnoj zajednici
-Ekipni sportovi: košarka, odbojka, mali nogomet
-Atletika tj: pojedini segmenti atletike po sposobnosti i potrebi
-Imamo mogućnost korištenja sportske dvorane u lokalnoj zajednici (škola Gojevići) u dogovorenim terminima
-Učestvovanje na Državnim natjecanjima koje organizira Specijalna olimpijada u BiH a obuhvaćeni sportovi su: košarka, nogomet, odbojka, stolni tenis, atletika, skijanje, sanjkanje, boćanje, kuglanje

Individiualni rad se planira po dogovorui potrebi korisnika, rad u manjim (do 6 korisnika) grupama po planu sp.trenera a po dva ili tri puta sedmično.

U individualnom radu se također provode aktivnosti i vježbe za korisnike koje po redovnom praćenju tjelesne težine i izračunatom ITM (indeks tjelesne mase) spadaju u rizične skupine) po djelovanju na opće zdravstveno stanje.


Suzana Miličević

Viši sportski trener

Višit sportski trener

Suzana Miličević

E-mail

fizikalna21@gmail.com

Pozovite na

030/803-198