U zavisnosti od svojih mogućnosti naši korisnici su uključeni u različite programe i radionice pa tako i u radionicu ručnih radova. U ovoj radionici korisnici uz pomoć terapeuta izrađuju ručne radove od vune, konca i drugog materijala. Izrađuju ručno pletene: džempere, majice, mantile, pulovere, šalove, kape, čarape i torbice različitim bodom pletenja. Od vune izrađuju jastuke vezene na juti i jastuke bodom čvoranja. Heklanjem izrađuju razne stolnjake, tabletiće, korpice, vaze, šeširiće, heklane majice i pulovere.

Tehnike ručnog veza koje korisnici rade su: puni vez, vez goblena i vez križića. Rade vezene stolnjake, tabletiće, šlingane stolnjake i izradu goblena. U okviru rada radionice da bi se izbjegla monotonija u radu obučavaju se korisnici koji nisu osposobljeni za pojedine tehnike rada.

Cilj nam je da naše radove vidi što veći broj ljudi. S tim ciljem učestvujemo na mnogim sajmovima i prodajnim izložbama. Prodajom ovih radova prikupljena novčana sredstva koriste se za kupovinu repromaterijala i novčano stimulacijsku nagradu za korisnike. Radove radimo i po narudžbama zainteresiranih.